Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Mart 2014, 18:46   #1
Çevrimdışı
Amelia
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ebegümeci sarması





Malzemeler

1 demet iri ebegümeci yaprağı
250 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, kimyon
2 yemek kaşığı kıyılmış nane
3 yemek kaşığı zeytinyağı
50 gr tereyağı
1.5 su bardağı sıcak su

Yapılışı

Ebegümeci yapraklarını kaynayan suya atıp çıkartın ve süzgece alın. Soğanı küçük doğ¬rayıp kıymaya karıştırın. Pirinç, salçalar, tuz, 4-5 yemek kaşığı su, nane, zeytinyağı ve baharatları ekleyip iyice karıştırır Kıymalı harçtan tatlı kaşığı kadar alıp yaprakların içine yerleştirin ve rulo şeklinde sararak tencereye dizin. Tereyağını küçük parçalara bölüp ekleyin. Tuz ve sıcak su ilave ederek önce yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. İsteğe göre üzerine 2-3 yemek kaşı¬ğı zeytinyağı gezdirin ve sıcak servis yapın.
Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan