Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Mart 2014, 20:17   #1
Çevrimdışı
Amelia
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yesil polenta





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yapraklari siyirilan sey Cavolo Nero, en azindan yazara gore oyle. aldigi yerde ise buna kale diyorlarmis. ortak olunan tek fikir ise kale turu olduguymus. birisi de Tuscan/Dino Kale demis.

polenta:
yaklaşık iki litre suya 150 gr mısır unu. önce bir litre su kaynattim. kaynayınca da içine tuz. sonra kısık ateşe aldım, yavaş yavaş mısır ununu içine kattım; bir yandan da tencereyi sürekli karıştırarak. hatta çırparak. baktım hızlı koyulaştı, azar azar su ekledim. tahminen iki litreyi topladım. tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 40-45 dakika pişirdim. arada tadına bakarak karar verdim, olup olmadığına. mısır unu tadı kayboluncaya kadar. sonra bolca tereyağı, içinde eriyip tamamen kayboldu.

yaprakları orta sapdan sıyırdık.
yıkadık. kaynar bol tuzlu suda haşladık. birkaç dakika. birkaç diş sarımsak ile.
buzlu suyla şokladık.
fazla suyunundan sıkıp kurtulduk.
haşlanmış cavolo nero’ların bir kısmını beraber piştiği sarımsaklarla birlikte robotta çektik. püre gibi değil, ama taneli de değil.
gevşek -yani 1-e-6 oranında- tavuk suyuyla yapılmış bir polentanın içine tereyağı ile beraber kattık. polenta yemyeşil oldu.
diğer bir tavada bolca tereyağın içinde haşlanmış diğer yaprakları çevirdik.
tabaklarken önce polenta, üstüne cavolo nero, üstüne tavadaki tereyağı ve hepsinin üstüne bolca teneke tulumu-eski kaşar karışımı.
Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan