Böğürtlen Soslu Ciğer
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
200 gr. ciğer
½ su bardağı kırmızı şarap
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı böğürtlen marmelatı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
½ limonun suyu
tuz, karabiber Tarif
Ezilmiş sarımsak ve şarabı bir sos kabına koyun, kanamaya bırakın. Tereyağ dışında kalan malzemeyi ekleyin ve sos kıvamı alana kadar karıştırarak pişirin. Tereyağını ekleyerek karıştırın ve altını kapatın.
Bu sırada dilimlenmiş ciğerleri ızgarada pişirin. Pişirme esnasında ciğerlerin kurumasına ve suyunu kaybetmesine izin vermeyin.
Sosu ciğerlerin üzerine dökün ve sıcak olarak yanında patates püresi ile servis ediniz.
(Alıntıdır) |