Afyon Göce Köftesi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemelerim
1 su bardağı göce (kırılmış buğday)
1 su bardağı düğü (ince bulgur)
2 baş soğan
Biraz tuz, karabiber, nane, kırmızı biber
1 fincan sıvı yağ
1 sıcak su Sosu İçin
1 kase süzme yoğurt
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı salça veya 1 adet rendelenmiş domates Yapılışı:
Göce ve düğüyü sıcak su ile ıslatıp, tuz ve nane ekleyerek bir müddet dinlendiriyorsunuz. Rendelediğiniz soğanı karışıma ekleyip özleşene kadar yoğuruyorsunuz. Karışım yuvarlanabilir hale gelip dağılmıyorsa, yoğurma işlemi bitmiş demektir…
Elde ettiğiniz harcı iki elinizin arasında bilye büyüklüğünde yuvarlayıp içinin de pişmesi için ortasına bir parmağınızla bastırıyorsunuz.
Bu arada geniş bir kapta tuzlu suyu kaynatıyorsunuz. Köftelerin tamamını kaynayan tuzlu suya ilave edip, ezilmemesine dikkat ederek karıştırıyorsunuz. Pişince ayrı bir kaba alıp üzerine sarımsaklı süzme yoğurt gezdiriyorsunuz. En son da salça (domates) ve yağ ile hazırladığınız sosu dökerek servis yapıyorsunuz.
Ve hepinize afiyet oluyor…
(Alıntıdır) |