Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Mart 2014, 21:19   #1
Çevrimdışı
Violent Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Üzümlü Minik Pastacıklar Tarifi (Resimli)




Üzümlü Minik Pastacıklar Tarifi (Resimli)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

  • Hamuru için:
    2 su bardağı un
    3 çorba kaşığı yumuşak margarin
    1 adet yumurta
    Yarım su bardağı pudraşekeri
    1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
    1 paket vanilya
    Bir tutam tuz
    Yarım su bardağı süt
    Yarım su bardağı dövülmüş fındık içi
    Kreması için:
    1 adet yumurta sarısı
    2 su bardağı süt
    2 çorba kaşığı un
    3 çorba kaşığı tozşeker
    1 paket vanilya
    Süslemek için:
    250 gram taze üzüm
    Birkaç dal nane
Üzümlü Minik Pastacıklar Yapılışı

Hamuru hazırlamak için fındık ve süt hariç, tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Eğer hamurunuz sert olursa içine 2 çorba kaşığı süt katarak yumuşatabilirsiniz. Hamuru 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Daha sonra hamuru bir fırın kabına elinizle bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında 15 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Kremayı hazırlamak için, vanilya hariç tüm malzemeyi bir tencerede iyice karıştırdıktan sonra ocağa oturtun. Sürekli karıştırarak krema kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Tepsideki hamur soğuduktan sonra elinizle ufalayıp içine fındıkları ilave edin. Sütü de ekleyerek yumuşatın. ‹stediğiniz şekildeki kalıpları bir tepsiye yerleştirip içlerine hamurdan bir parmak yüksekliğinde koyun. Soğumuş kremayı da hamurun üstüne ekleyin. Tekrar hamur ve krema koyarak işlemi yineleyin. Pastacıkların en üstünü üzümle süsleyerek servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan