Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Mart 2014, 21:30   #1
Çevrimdışı
Violent
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Efe Tatlısı Tarifi (Resimli)




Efe Tatlısı Tarifi (Resimli)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


  • Hamur için:
    1 paket margarin (oda sıcaklığında)
    3 adet yumurta
    1 paket kabartma tozu
    Bir tutam tuz
    üç buçuk su bardağı un
    İçine:
    2 çay bardağı meyve şekerlemesi
    2 çay bardağı çekilmiş fındık içi
    1 tatlı kaşığı tarçın
    2 tatlı kaşığı tozşeker
    hindistancevizi
    Şerbet için:
    3 su bardağı tozşeker
    4 su bardağı su
    1 çorba kaşığı limon suyu
    Üzerine:
    Çekilmiş fındık veya file fındık


Efe Tatlısı Yapılışı


Şerbet için bir tencereye su ve şekeri koyup 10 dakika kaynatın. ‹nmesine yakın limon suyu ilave edip soğuması için bekletin. Bu arada bir kaba oda sıcaklığındaki margarini alıp, yumurta ile yoğurun. Daha sonra kabartma tozu ve tuz ekleyip, yavaş yavaş unu karıştırın. Hamur haline getirerek iyice yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Gerekirse biraz daha un ilavesi yapabilirsiniz. Hazırlanan hamuru unlanmış zeminde merdane ile 2-3 cm kalınlığında açın. Dört parmak genişliğinde kesin. 10 dakika bekletin. Bu arada içini hazırlayın. Şekerlemeleri sıcak suda 5 dakika bekletip, süzün. Bir kaseye alın. Fındık içi, tarçın, şeker ve hindistancevizi ilave edin. Hazırlanan hamurların ortalarına yayın ve rulo yapın. Kenarlarını düzeltip, verev olarak 2 parmak kalınlığında kesin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine fındık serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Pişen hamurları fırından alın ve hemen soğutulmuş serbeti üzerine gezdirin. Tepsiyi tekrar fırına koyup, fırının fişini çekin. Tatlıyı ılık fırında demlenmeye bırakın. Soğuyunca servis yapın.

Alıntıdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet