Vişneli Üzümlü Parfe Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
4 yumurta akı
1/2 su bardağı şeker
1 poşet krem şanti
1/2 su bardağı süt
1 küçük salkım çekirdeksiz üzüm
100-150 gram vişne veya kiraz Yapılışı:
Yumurta aklarını mikserin düşük ayarı ile kar haline gelene dek çırpalım.
Bu arada şekeri azar azar ve çırpmaya devam, ederek ekleyelim.
Ayrı bir kapta krem şantiyi soğuk süt ile koyula*şana dek çırpalım.
İçine yumurta akını çekir*dekleri çıkarttığımız vişne veya kirazları, üzüm tanelerini ekleyip karıştıralım.
Dikdörtgen bir kek kalıbını veya yuvarlak bir büyük kasenin içi*ni şeffaf folyo ile kaplayalım.
Folyonun kenarla*rını kalıbın dışına taşıralım.
İçine parfe harcını boşaltıp düzgünce yayalım.
Parfeyi buzlukta do*nana dek bekletelim.
Servisten 10 dakika önce kalı*bı dolaptan alıp ters çevirelim üzerindeki folyoyu çıkaralım ve dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun…
(Alıntıdır) |