Fırınlanmış Ispanaklı Mantar
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Diş Sarımsak (dövülmüş)
40 Adet Mantar
50 Gram Krem Peynir
4 Çorba Kaşığı Mayonez
1 Çay Kaşığı Kekik
1 Demet Ispanak (kıyılmış)
3 Çorba Kaşığı Ekmek Kırıntısı
3 Çorba Kaşığı İnce rendelenmiş Eski Kaşar Tarif
Fırını 200 dereceye ayarlayın
Mantarların saplarını ayıklayın ve içini iyice oyun.
Bir kasede 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve sarımsağı karıştırın. Bir fırça yarımı ile bu karışımı mantarların içine sürün.
Bu halleriyle mantarları 5 dakika kadar fırına verin. Çıkardıktan sonra ters çevirerek sularının akmasına izin verin.
Başka bir kasede krem peynir, mayonez, ve yarım çay kaşığı kekiği karıştırın. Ispanağı da ekleyip, tuz ve karabiberle tatlandırın.Bu karışımı mantarların içine bölüştürün.
Başka bir kasede 1 çorba kaşığı zeytinyağı, kalan kekik, ekmek kırıntıları ve ince rendelenmiş eski kaşarı karıştırın. Bu karışımı da mantarların üzerine paylaştırın.
Üstleri kahverengileşene kadar yaklaşık 6-8 dakika fırına verin.
(hangitarif) |