Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Nisan 2014, 10:08   #1
Çevrimdışı
Elysian
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Milföylü Gül Börek Resimli Anlatım





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzeme listesi

Milföy hamuru
Salam
1 ad. kabak
Tuz, karabiber, zeytinyağı
1 ad. yumurta sarısı

Milföylü gül böreği nasıl yapılır?

1-Milföy hamurunu dikey olarak beş dilime ayırın. Salamları yarım ay şeklinde dilimleyin.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


2-Kabakları yıkadıktan sonra dış yüzeylerine çatalla çizgiler çekip çok ince dilimleyin. Onları da yarım ay kesin. Üzerine biraz tuz, çekme karabiber ve zeytinyağı gezdirip karıştırın.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


3-Şerit milföy hamurlarının üzerine isterseniz salam ve kabak karışık olarak, isterseniz ayrı ayrı döşeyip elinizle kıvırın. Oluşan çiçeklerin etrafına yumurta sarısı sürüp 180 derece kızgın fırında kızarana kadar 15-17 dakika pişirin.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Milföy yağlı bir hamur olduğu için fırın tam kızmadan börekleri sürmeyin, yağını salar. Buzluktan milföylerin kullanacağınız kadarını dolaba indirin kullanmadan beş dakika önce dışarı çıkarmanız kafi gelecektir. Sıcakken tüketin
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Afiyet olsun…
Not: Tarifi değişik malzemelerle uygulamak mümkün, arzu ederseniz mevsime göre patlıcan, haşlanmış yada fırınlanmış pancar vb. sebzeler de kullanabilirsiniz.

(lezzetyolu)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat