Cevizli Pazı Ezme
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzeme listesi
5-6 iri yaprak pazı
1 su bardağı ceviz
1 orta boy patates
1 iri kase süzme yoğurt
2-3 diş sarımsak
½ çay bardağı zeytinyağı
Süslemek için: 1 havuç
3 bütün ceviz
1 çay kaşığı tuz Cevizli pazı ezme nasıl yapılır?
1-Pazıları yıkayın ve 3 dakika kadar haşlayın. Süzün ve soğuyunca robottan geçirerek püre haline getirin.
2-Patatesi soyun, küp küp doğrayın ve haşlayın, süzüp soğuyunca çatalla iyice ezin.
3-Cevizi robattan geçirin. (Un gibi olmayacak şekilde)
4-Sarımsağı soyun ve yoğurtla iyice çırpın.
5-Pazı, patates ve cevizi karıştırma kabına alın.
6-Üzerine sarımsaklı yoğurdu, zeytinyağını ve tuzu ilave edin.
7-Mikser yardımı ile iyice karıştırın ve servis tabağına alın.
8-Havucu kazıyın, yıkayın ve halkalar halinde doğrayın ve her halkayı ortadan ikiye bölerek ezmenin etrafına fotoğrafta görüldüğü gibi dizin.
9-Bütün cevizide arzuya göre yerleştirin.
Mezeniz hazır, afiyet olsun.
(lezzetyolu) |