Paisana Omlet
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
30 gr. dana jambon (ince şeritler halinde kesilmiş)
4 adet büyük boy patates
¼ fincan bezelye
3 adet yumurta (çırpılmış)
½ fincan kuşkonmaz (dilimlenmiş)
2 çay kaşığı sıvı yağ
¼ çay kaşığı baharat
¼ çay kaşığı tuz
¼ çay kaşığı karabiber Paisana Omlet nasıl yapılır?
1- Teflon tavaya 1 kaşık sıvı yağ koyun. Soğan ve jambonları 3-4 dak. Kavurun. Tavadan bir tabağa alın.
2- Aynı tavaya 1 kaşık yağ daha koyun. Patatesleri, baharat, tuz ve karabiberi ekleyin. Çevirerek rengi değişene kadar pişirin.
3- Patates, pişirdiğiniz soğan ve jambon karışımı, bezelye, kuşkonmaz ve çırğılmış yumurtayı geniş bir kapta karıştırın.
4- Yağlanmış geniş bir teflon tavaya karışımı dökün. Çevirerek pişirin.
Servis tabağına alarak sıcak servis yapın.
(D. Kılıç) |