Havuçlu Hamsi Köftesi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzeme listesi
250 gr. hamsi
1 fincan su
1 minik soğan
1 orta boy havuç
2 yemek kaşığı zeytinyağı + 1 yemek kaşığı su
1 çay bardağı ekmek rendesi
1 yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı sıvıyağ (tava için) Havuçlu hamsi köftesi nasıl yapılır?
1-Ayıklanıp, yıkanan hamsiler bir tencereye aktarılır. Üzerine bir fincan su eklenip kapak kapatarak kısık ateşte 10 dakika haşlanır.
2-Fazla suyu kalırsa süzülür, balıklar kılçıklarından ayrılır, etleri didiklenir.
3-Diğer tarafta soğan rendelenir, havuç rendenin ince tarafı ile rendelenir.
4-Sebzeler zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı su eklenmiş seramik tabanlı tavada 6-7 dakika döndürülür.
5-Balık eti, sotelenmiş sebzeler, ekmek rendesi ve yumurta sarısı bir kapta ezerek iyice harmanlanır.
6-Minik top şekilleri verilip tepsiye dizilir. Üzerlerine un serpiştirilip tepsi sağa sola sallanır.
7-Hamsi köfteleri sıvıyağ eklenmiş seramik tabanlı tavada aktarılır, kapak kapatılıp, tava arada sallanarak pişirilir.
Havucun tatlımsı tadı bu köfteye çok yakışıyor. Tercih ederseniz malzemelere taze kaşar veya dil peyniri rendesi ekleyerek tarifin lezzet ve besleyiciliğini katlayabilirsiniz.
Dikkat: Tarifi uygularken kapak kullanmak çok önemli.
(Z.Ö. Anjuere) |