| Taze Fasulye Yağlaması (Karadeniz Yöresi)
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzeme listesi
500 gram taze fasulye
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 irice soğan
2 orta boy domates
1 su bardağına yakın su Taze Fasulye Yağlaması nasıl yapılır?
1-Fasulyeleri yıkayın, her iki başını kesin ve doğramadan genişçe bir tavaya yayın.
2-Ayıklayıp yıkadığınız soğanı piyaz (yarımay) doğrayın ve onu da fasulye üzerine serin.
3- Domatesleri yıkayın, kabuğu ile yine yarımay şeklinde doğrayın ve onu da fasulyenin üzerine dizin.
4- 1 bardak soğuk su içine tuzu ve zeytinyağını koyup iyice çırpın ve malzemenin üzerine gezdirin.
5-Tereyağını da fındık büyüklüğünde malzeme üzerine serpiştirerek harlı ateşe alın.
6-Kaynayınca ocağın altını kısın ve yarım saat kadar kısık ateşte kapağı kapalı pişirip ocağı kapatın.
7-Hafif ılınınca servis edin.
Afiyet olsun Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Not: Dikkat edilecek tek konu fasulyelerin en tazelerinin kullanılmasıdır…
(lezzetyolu) |