Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Nisan 2014, 13:31   #1
Çevrimdışı
Elysian
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Taze Fasulye Yağlaması (Karadeniz Yöresi)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzeme listesi

500 gram taze fasulye
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 irice soğan
2 orta boy domates
1 su bardağına yakın su

Taze Fasulye Yağlaması nasıl yapılır?

1-Fasulyeleri yıkayın, her iki başını kesin ve doğramadan genişçe bir tavaya yayın.

2-Ayıklayıp yıkadığınız soğanı piyaz (yarımay) doğrayın ve onu da fasulye üzerine serin.

3- Domatesleri yıkayın, kabuğu ile yine yarımay şeklinde doğrayın ve onu da fasulyenin üzerine dizin.

4- 1 bardak soğuk su içine tuzu ve zeytinyağını koyup iyice çırpın ve malzemenin üzerine gezdirin.

5-Tereyağını da fındık büyüklüğünde malzeme üzerine serpiştirerek harlı ateşe alın.

6-Kaynayınca ocağın altını kısın ve yarım saat kadar kısık ateşte kapağı kapalı pişirip ocağı kapatın.

7-Hafif ılınınca servis edin.

Afiyet olsun
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Not: Dikkat edilecek tek konu fasulyelerin en tazelerinin kullanılmasıdır…

(lezzetyolu)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan reklamver