Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Mayıs 2014, 14:49   #1
Çevrimdışı
Cappy
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Su Kabağı Yemeği (Şanlıurfa)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler

1 orta boy Su kabağı
400 gram kadar parça et (yağlı olduğuna göre kuzu veya koyun eti sanırım)
1 su bardağı nohut
1-2 Soğan
3-4 Kırmizı Biber
3-4 Domates
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı salça, biraz biber salçasıda konabilir
2 – 3 kaşık nar ekşisi


Su kabağı yemeği nasıl yapılır?

Eti doğrayıp, önceden ıslattığımız nohutla pişmeye bırakıyoruz
Bu arada su kabağını soyup küp küp doğruyoruz
Soğanı, biberi, varsa domatesi yoksa yanlız salçada idare eder, pişmekte olan et ve nohutun üzerine ilave ediyoruz
Pişer gibi olunca ezdigimiz sarımsağı nar ekşisinide koyuyoruz ve kuru nanesinide en son
ilave ediyoruz
Eğer etimizin yağı az gelmişse naneyi yağla beraber kızartıp ilave edelim.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan