Krem Katalan Tarifi (İspanyol Mutfağı)
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
2 kahve fincanı süt,
1 adet çubuk tarçın
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 çay kaşığı vanilya
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay fincanı tozşeker
4 adet yumurta sarısı
Üzeri için: 4 çorba kaşığı tozşeker Krem Katalan Yapılışı
SÜT, çubuk tarçın, limon kabuğu, vanilya ve portakal kabuğunu tencereye alıp 3-4 dakika pişirin. Ayrı bir yerde mısır nişastası, tozşeker ve yumurtayı iyice Krema kıvamına gelince, kaynayan azar azar bitene dek ekleyip sürekli karıştırın. Ocağa alıp, 2 dakika pişirin ve ocaktan alın. Servis kaselerine pay edip, donana dek buzdolabında dinlendirin. Üzeri için tozşekeri tavaya alıp, karamelize olana karıştırarak pişirin. Kaselerin
üzerine döküp servis yapın.
(Sofra) |