Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Mayıs 2014, 20:22   #1
Çevrimdışı
Elysian
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Krem Katalan Tarifi (İspanyol Mutfağı)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

2 kahve fincanı süt,
1 adet çubuk tarçın
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 çay kaşığı vanilya
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay fincanı tozşeker
4 adet yumurta sarısı
Üzeri için: 4 çorba kaşığı tozşeker

Krem Katalan Yapılışı

SÜT, çubuk tarçın, limon kabuğu, vanilya ve portakal kabuğunu tencereye alıp 3-4 dakika pişirin. Ayrı bir yerde mısır nişastası, tozşeker ve yumurtayı iyice Krema kıvamına gelince, kaynayan azar azar bitene dek ekleyip sürekli karıştırın. Ocağa alıp, 2 dakika pişirin ve ocaktan alın. Servis kaselerine pay edip, donana dek buzdolabında dinlendirin. Üzeri için tozşekeri tavaya alıp, karamelize olana karıştırarak pişirin. Kaselerin
üzerine döküp servis yapın.

(Sofra)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan