Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
Yarım kg. brüksel lahanası
1 orta boy patates
1 su bardağı haşlanmış nohut
200 gr. kıyma
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz, zeytinyağı, 2 dilim limon
Yeteri kadar su
Nasıl Yapılır?
Lahanaları ayıklayıp yıkayın. Kök kısımlarına bıçakla 1 cm derinliğinde kesikler atın. Kaynayan tuzlu ve limon dilimlerinin de olduğu suyun içine atın. Sadece bir taşım kaynatıp suyunu süzün.
Diğer tarafta küp doğranmış soğan ve kıymayı az zeytinyağında kavurun. Varsa kırmızı biberde ekleyebilirsiniz. Ben doğrayıp buzluğa attığım biberlerden kullandım.
Salçayı ekleyip eritin.
Suyu ilave edin. Kaynamaya başlayınca küp doğranmış patatesi atın. 2 dakika sonra brüksel lahanasını atın. İnmeye yakın nohudu ilave edin. Brüksel lahanaları çok aşırı yumuşamasın. Kendi sıcaklığıyla da pişmeye devam ediyor.
En az yarım saat dinlenen yemeğimiz servise hazır.