Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler (4 kişilik)
4 adet yufka (benim yufkalarım kalındı)
150 gr. kıyma
1 orta boy soğan
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Sosu için:
1 tatlı kaşığı dolusu salça
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı su (Yufkalar çok inceyse 1.5 bardak su yeter)
1 tatlı kaşığı kuru nane
Üzeri için: 1 kase sarımsaklı yoğurt. Ayrıca 1 yemek kaşığı tereyağı ve biraz pulbiber
Kolay Yufka Mantısı Nasıl Yapılır?
Küçük doğranmış soğan ve maydanozu kıymaya ekleyin. Karabiber ve tuzu da ilave edip yoğurarak mantı içini hazırlayın.
Yufkalardan birini serin. Kenarlarını içe doğru 4 parmak kadar katlayın. Yufkanın katlanmamış olan kenarlarından birine iç malzemesinden yayın. Sıkıca rulo şeklinde sarın.
Ruloyu 2 cm. kalınlığında kesip tabanı yağlanmış küçük borcama dizin. (Kesilen kısımlar yukarı gelecek)
Üzerlerine fırçayla zeytinyağı sürüp 200 derecelik fırına sürün.
Mantılar kızarırken diğer tarafta sosu hazırlayın. Bunun için yağı ve salçayı tencereye alıp salçayı kavurun. Üzerine 2 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın.
Nar gibi kızaran mantıların üzerine kaynar sosu dökün ve mantıyı tekrar fırına sürün.
15 dakika kadar fırında yeniden pişen mantıyı çıkarıp hafif ılımaya bırakın.
Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızarmış tereyağını gezdirip servis edin.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.