Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Mayıs 2014, 15:45   #1
Çevrimdışı
Elysian
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pırasalı Kolay Arnavut Böreği





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

3/4 su bardağı sıvıyağ
Bir buçuk su bardağı su
2 adet yumurta
5 adet yufka
İçi için:
1 kg pırasa
4 çorba kaşığı sıvıyağ
2-3 çorba kaşığı süzme yoğurt
Tuz
Kırmızı pulbiber

Pırasalı Kolay Arnavut Böreği Yapılışı

1 PIRASALARI ince dilimleyip, sıvıyağda yumuşayana dek kavuralım. Pırasaları ateşten alıp, iyice soğutalım. İçine süzme yoğurt, tuz ve kırmızı pulbiber ekleyip, karıştıralım. 2 Ayrı bir kapta 3/4 su bardağı sıvıyağı, bir buçuk bardak suyu ve yumurtaları iyice çırpalım. 3 adet yufkayı aralarına bu harcı sürerek üst üste buruşturarak serelim. Üzerine pırasalı harcı yayalım. 3 Kalan yufkaları, aralarına ve üzerine yumurtalı harcı sürerek, üst üste buruşturarak serelim. Yufkaları kare dilimler halinde keselim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirelim.

(Sofra)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan reklamver