Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Mayıs 2014, 16:05   #1
Çevrimdışı
Elysian
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ilık Somonlu Salata





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

Yarım kg somon balığı filetosu
100 gram çalı fasulye
6 adet kuşkonmaz
1 demet marul
1 demet taze soğan
1 demet dereotu
1 demet roka
1 adet salatalık
1 adet patlıcan
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet soğan
6 adet enginar kalbi
1 tatlı kaşığı balık çeşnisi
1 çay bardağı zeytinyağı
Sos için:
1 su bardağı organik zeytinyağı
1 adet limon suyu
Yarım çay bardağı soya sos
Yarım çay bardağı sirke
1 tatlı kaşığı tozşeker
tuz

Ilık Somonlu Salata Yapılışı

1 SOMONUN pullarını kazıyıp filetosunu çıkarın. 4 mm kalınlığında dilimleyin. Soğanı rendeleyip sıkarak suyunu çıkarın. 2 Somon dilimlerini soğan suyu, balık çeşnisi ve zeytinyağı ile marine edin. Bu arada sebzeleri yıkayıp suyunu süzün. 3 Kabak, patlıcan ve fasulyeleri şerit şeklinde doğrayın. Kaynar suda 1 dakika haşlayıp diriliklerini kaybetmemeleri için buzlu suya koyun. 4 Yeşil soğan, roka, dereotu, marul, kuşkonmaz ve salatalığı irice doğrayıp harmanlayın. 5 Servis tabağına alın. 6 Balıkları ızgara veya tavada pişirin. Ilındıktan sonra yeşilliklerin üzerine yerleştirin. Sosu hazırlamak için bütün sos malzemesini bir kapta çırpma teliyle karıştırın. Sosu salatanın üzerine gezdirin. 7 Enginar kalbinin yapraklarını içten dışarı doğru açıp çiçek şekli verin. 8 Havucu temizleyip ince şerit halinde kesin ve enginarla birlikte servis tabağına yerleştirip servis yapın.

(Sofra)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet