Bezelyeli Pay
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
Hamuru için:
1 adet yumurta
2 su bardağı un
3 çorba kaşığı margarin
Beşamel sos:
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
2 su bardağı süt
İçi için:
1 kase haşlanmış bezelye
1 çay bardağı konserve mısır
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
Bir tutam kıyılmış nane
8-10 adet ikiye bölünmüş kiraz domates
Tuz,
karabiber Bezelyeli Pay Yapılışı
HAMUR için, yumurta, 2 su bardağı un ve 3 çorba kaşığı margarini bir kapta karıştırıp yarım saat dinlendirin. Beşamel sos için, bir tencerede 1 çorba kaşığı un ve yağı kavurun. Üzerine yavaş yavaş ve karıştırarak sütü ekleyin. Muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin. Dinlenmiş hamuru tart kalıbına yayın. Tüm sebzeleri, tuzu ve karabiberi bir kapta karıştırıp, tart hamurunun üzerine yayın. Son olarak üzerine beşamel sos gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Sofra |