Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Mayıs 2014, 16:18   #1
Çevrimdışı
Elysian
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zencefilli Portakal Reçeli





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

Bir buçuk kg portakal
Yeteri kadar su
5 su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı rendelenmiş zencefil

Zencefilli Portakal Reçeli Yapılışı

PORTAKALLARI yıkayıp çatalla üzerine delikler açtıktan sonra bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyin. Kabuğunun acı suyunun gitmesi için kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alın. Aynı işlemi her seferinde yeniden soğuk su koyarak 2 kez daha tekrarlayın. Portakalları sudan alıp ılıtın ve küçük parçalar halinde dilimleyin. Varsa çekirdeklerini ayıklayın. Bir tencereye alıp üzerine tozşeker ve zencefil ilave edin. Kısık ateşte, arada bir tencereyi sallayıp karıştırarak ve üzerinde biriken köpükleri alarak 1 saat pişirin. Limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Soğuduktan sonra temiz ve kuru kavanozlara aktarın. Serin ve güneş almayan bir yerde saklayın.

(sofra)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet