Zencefilli Portakal Reçeli
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
Bir buçuk kg portakal
Yeteri kadar su
5 su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı rendelenmiş zencefil Zencefilli Portakal Reçeli Yapılışı
PORTAKALLARI yıkayıp çatalla üzerine delikler açtıktan sonra bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyin. Kabuğunun acı suyunun gitmesi için kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alın. Aynı işlemi her seferinde yeniden soğuk su koyarak 2 kez daha tekrarlayın. Portakalları sudan alıp ılıtın ve küçük parçalar halinde dilimleyin. Varsa çekirdeklerini ayıklayın. Bir tencereye alıp üzerine tozşeker ve zencefil ilave edin. Kısık ateşte, arada bir tencereyi sallayıp karıştırarak ve üzerinde biriken köpükleri alarak 1 saat pişirin. Limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Soğuduktan sonra temiz ve kuru kavanozlara aktarın. Serin ve güneş almayan bir yerde saklayın.
(sofra) |