Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1 kg. Balkabağı
2 buçuk su bardağı şeker
1 silme çay kaşığı tuz
Çeyrek limon suyu
2-3 adet karanfil
Üzeri İçin: Tahin ve ceviz
Tahinli Balkabağı Tatlısı Nasıl Yapılır?
Balkabaklarını istediğiniz kalınlıkta doğrayıp geniş bir tencere veya tavaya tek sıra halinde dizin. Ben çok kalın dilimleri tercih etmiyorum. Karanfilleri araya serpiştirin.
Üzerine şeker ve tuzu serpip 3 saat kadar ağzı kapalı olarak bekletin. Şekerin yarısının erimiş olması lazım.
Limon suyunu kabakların üzerine gezdirip, yine ağzı kapalı olarak ocağa koyun ve kısık ateşte pişirmeye bırakın.
Şeker tamamen eriyip, kabaklar pişmeye yakın olunca kapağını açıp orta ateşte suyu kıvam alıncaya kadar pişirin. Her yerinin eşit pişmesi için, kabakları 1 kere çevirebilirsiniz.
Ocaktan aldıktan sonra ister hemen, ister soğuyunca servis tabağına alıp üzerine tahin gezdirin. Ceviz serpip servis edin.
(Alıntıdır.)