- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı mascarpone veya labne
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 200 grama yakın hindistan cevizi ( kıvam resimdeki gibi olacak, hindistan cevizini azaltıp veya çoğaltabilirsiniz)
- 100 gr bitter çikolata
- 100-150 gr ceviz veya fındık
- 1 tatlı kaşığı margarin
Süt ve krem şantiyi çırpıyoruz güzelce. Hazır olunca mascarpone ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Sonra 5 dk buzdolabında bekletip çıkartıyoruz ve hindistan cevizlerini ve pudra şekerini ekleyip yoğuruyoruz. Kıvam resimdeki gibi olana kadar ilave ediyoruz.
Dolaba kaldırıp streç filme sararak 10 dk bekletiyoruz ve çıkınca elimizle açıp içine ceviz ekleyip kapatıyoruz. Şimdi bitter çikolatamızı bermari usulü eritiyoruz. Margarini ekleyerek kıvam alınca çikolatalarımızı raffeollarımızın üzerine şapkalar yapıyoruz.Tamamen batırıp çıkartabilirsiniz ben bir kısmını öyle yaptım. Buzdolabına kaldırıyoruz. Çikolatalar donunca servis edebilirsiniz. Tamamen çikolataya da bulayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.