Pandispanya;
- 4 adet yumurta
- 3 Türk kahvesi fincanı şeker
- 4,5 Türk fincanı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Krema için;
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- Yarım limon kabuğu
Yumurta ve şeker beyazlaşana kadar çırpılır. Üzerine diğer malzemeler eklenerek mikserle çırpılır. 20 cm kalıp yağlanarak kek dökülür. 160 derece fırında ilk 20 dakika kapağı açılmadan pişirilir. Pişen kek soğumaya alınır. Krema için tencereye krema dışında tüm malzemeler eklenir ve muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Soğuyan kek 3 parçaya ayrılır ve içerisine krema konur. Kremanın üstüne çilek konur ve diğer katlara da bu işlem uygulanır. Katlar yapıldıktan sonra krem şanti yapılır ve pasta krem şantiyle kaplanır. Üzeri çileklerle süslenerek dolapta en az 1 saat beklenir. Afiyet olsun.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.