- 5 iri elma (tercihen yumuşak kepek elma)
- 1 çorba kaşığı tarçın
- 5 çorba kaşığı toz şeker
- Üzerine;
- 100 gr tereyağ
- 2 dolu çorba kaşığı un
Elmaların kabukları soyulur, küçük doğranır. Tarçın ve toz şeker ile karıştırılıp 25-30 cm. çapında bir fırın kabına koyulur.
Yumuşak tereyağ ve un ile bir hamur hazırlanır (unutulmuş sanılmasın, şeker koyulmuyor. ) Bu hamur klasik kurabiye kıvamında olmuyor. Elmalı karışım üzerine ufalanır.
180 derecelik ısıtılmış fırına koyulur. 40 dakika kadar pişirilir.
Sıcak olarak servis edilir. Dilenirse dondurma ile servis edilebilir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]