- Bir büyük göğüs eti
- 1 yumurta sarısı
- 2 tepeleme çorba kaşığı un
Üzerine:
- Yarım limon suyu
- 2 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı sirke
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- kırmızı biber
- tuz
Tavuk göğüs eti küp şeklinde küçük küçük kesilir. 6 bardak suda tuz ilavesiyle haşlanır. Yumurta sarısı ve una ezecek kadar su koyularak karıştırılır ve çorbaya yavaşça katılarak terbiye edilir.
Çorba bir taşım kaynatılır, altı kapatılır.
Servis önerisi: Çorba kaselere koyulduktan sonra üzerlerine kırmızı biberli kızdırılmış tereyağ ilave edilir. Dövülmüş sarımsak, limon suyu ve sirke ile hazırlanan sostan da 1′er çorba kaşığı üzerine koyunca işkembe çorbası lezzeti elde edeceksiniz.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.