- Yarım demet ısırgan otu
- 1, 5 çorba kaşığı mısır unu
- 1, 5 çorba kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 4 bardak su
- 1 bardak süt
- tuz
Isırgan otlarını temizleyip yıkıyoruz. Bu aşamada eldiven kullanmanızı öneririm elleriniz yanmasın
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.) bir tencerenin içine un ve mısır ununu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Yaklaşık 3-4 dk kadar daha sonra ısırgan otlarını ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Suyunu ekleyip kaynadıktan sonra altını biraz kısıp ısırganların yumuşamasını bekliyoruz. 7-8 dk kadar yumuşadıklarında sütünü ekleyip bir taşım daha kaynatıp altını söndürüyoruz ve blenderdan geçiriyoruz. Küçük bir tavada tereyağını kızdırıp çorbanın üzerine döküyoruz. Tuzunu da ekleyip servis ediyoruz.
Oldukça vitaminli bir çorba, tadı da çok güzel. Özellikle çocuklarınız için denemenizi tavsiye ediyorum, afiyet olsun
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.)
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.