| Alabaş (Kohlrabi) Salatası
Malzemeler: - 1 adet alabaş
- 1 küçük göbek marul
- 4-5 adet kırmızı mini turp
- 10-15 sap maydanoz
- 1 adet kırmızı közlenmiş biber
- 4-5 yemek kaşığı mısır
- isteğe göre semizotu yaprakları
Sosu İçin: - 1 limonun suyu
- 1 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz
- isteğe göre yarım portakalın suyu
Yapılışı: - Marul yapraklarını 1-2 su yıkayın ve kuruttuktan sonra doğrayın. İsteğe göre elinizle de parçalayabilirsiniz.
- Marulları yıkayıp sap ve kök uçlarını keserek dilimleyin. Maydanoz ve semiz otu yapraklarını saplarından elinizle ayırın.
- Közlenmiş kırmızıbiberi dilimledikten sonra tüm malzemeyi karıştırma kabına alın.
- Alabaşı soyup ister dilimleyin, isterseniz de rendeleyerek salataya katın.
- Sos malzemesini küçük bir kasede çırpın ve tuzu erittikten sonra salataya katın.
- Tüm malzemeyi sosla karıştırdıktan sonra salata kasesine alarak servis yapın.
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. |