Somon Tava ve Kaparili Patates Salatası
Malzemeler: - 2 adet orta boy patates
- 1 orta boy kırmızı soğan
- 8-10 yaprak taze nane
- 2 yemek kaşığı kapari
- 1-2 adet kornişon turşu
- 4 yemek kaşığı light mayonez
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- tuz
- değirmen karabiber
Yapılışı: - Patatesleri bol suda haşlayın.
- Patatesler haşlanırken soğanı ince ince piyazlık kıyın. Naneleri ve turşıları da aynı şekilde ince ince kıyın.
- Geniş bir karıştırma kabına doğradığınız malzemeleri alın. Üzerine mayonez, yoğurt ve kapariyi ilave edin.
- Haşlanan patatesleri soyup tavla zarından biraz daha büyük doğrayın ve karıştırma kabına alın. Tuz ve biber ile tatlandırdıktan sonra karıştırarak servis tabağına alın.
Somon Tava Malzemeler: - Kişi başı 1 adet somon dilimi
- Zeytinyağı
- tuz
- değirmen karabiber
Yapılışı: - Balıkçıdan aldığınız somon dilimlerini zeytinyağı ile hafifçe yağlayın.
- Her iki tarafını da tuz ve karabiber serpin.
- Isıttığınız döküm ızgara ya da yapışmaz yüzeyli tavada 2 yanı da nar gibi oluncaya kadar pişirin.
- Salata ile servis yapın.
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. |