Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı kuskus makarna
1 çay bardağı haşlanmış mısır
Yarım demet dereotu
8-10 adet biber veya 2 adet salatalık turşusu
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kase sarımsaklı yoğurt, tuz
Hazırlanışı
Mercimeği 2 saat kadar ılık suda bekletin. Daha sonra yumuşayana kadar haşlayın. Kuskus makarnayı da haşlayın. Mısır, küçük doğranmış turşu ve dereotunu ekleyin. Sarımsaklı yoğurdu ekleyip karıştırın Üzerine zeytinyağını gezdirin. Dereotuyla süsleyip servis edin.
NOT: Arzu ederseniz bu salataya haşlanmış patates ve havuç da ekleyebilirsiniz. O şekilde daha yumuşak bir salata olacaktır.
(Alıntı)