Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Mayıs 2014, 12:26   #1
Çevrimdışı
AftieL
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Genetik tıpta iki yeni buluş




Genetik tıpta iki yeni buluş

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ'de ilk sentetik maya kromozomu üretildi. Bu sayede DNA parçacıkları kopyalanabilecek

New York Üniversitesi'nde bir grup bilim insanı laboratuvar ortamında ilk sentetik maya kromozomunu üretti. Mayanın 16 kromozomunun ilkinin üretilmesi, sentetik biyoloji alanında bir dönüm noktası sayılıyor. Önceden yalnızca bakteri gibi daha kolay organizmaların sentetik DNA'ları üretilmişti. Mayanın ise insanlarla ortak 2 bin geni olduğu biliniyor. Mevzubahis maya türü, başlıca sıtma ilacı olan artemisini üretebiliyor. Sentetik maya kromozomlarının gelecekte aşı imalatında kullanılması umuluyor. Moleküler biyolog ve genetikçi Doktor Craig Venter 2010'da kimyevi olarak sentezlenmiş DNA parçalarının birleşmesiyle oluşan bir genom tarafından yönetilen ilk sentetik hücreyi üretmişti. Bilim insanları geçen sene da sentetik RNA ve DNA üreterek hayatın kimyasını taklit etmeyi muvaffak olmuştu. Böylelikle genetik bilgi depolama ve aktarmanın natürel DNA ve RNA'nın tekelinde olmadığı ispat etmişti.

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ'de kendi kendini iyileştirebilen adale dokusu geliştirildi. Yaralanma rehabilitasyonunda çığır açılıyor

Duke Üniversitesi araştırmacıları, laboratuvar ortamında geliştirdikleri adaleyebilir adale dokularını gelişmemiş kök hücre havuzu içinde bekleterek yeni adale dokuları ele geçirdi. Bu adale dokularının kök hücreleri kullanarak kendi kendini iyileştirebildiği gözlemlendi. Adale dokuları farelere nakledildiğinde kolayca uyum sağladığı belirlendi. Araştırmacılardan Nenad Bursac, "İlk sefer genetik mühendislik neticesi kas ele geçiriyoruz ve bu kas dokusu, hem yeni doğan bir bebek kası kadar doğal hem de kendini iyileştirebiliyor" diye konuştu.Laboratuvar ortamında geliştirilen kasın, kaza veyahut hastalık neticesi kasları hasar gören insanların rehabilitasyonunda kullanılması amaçlanıyor. Kök hücreler, kandan kemiğe, sinirden cilde her tür hücreye dönüşebilme özelliğine sahip olduğu için beyinden kalbe, gözden böbreğe bir hayli alanda rehabilitasyon emelli kullanılıyor.

__________________




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet