Kırmızı Meyve Reçeli
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
Yarım kg vişne
Yarım kg çilek
Yarım kg böğürtlen
200 gram yaban mersini
Dört buçuk su bardağı tozşeker
1 adet limonun suyu
Kırmızı Meyve Reçeli Yapılışı
VİŞNELERİN çekirdeklerini çıkarıp bir tencereye alın. Üzerine 1 su bardağı tozşeker ekleyin. Çilekleri temizleyip vişnenin üzerine yayın. 1 su bardağı tozşeker gezdirin. Böğürtleni ve yaban mersinini yıkayıp süzdükten sonra tencereye alın. Üzerine kalan şekeri gezdirin ve kapağını kapatın. Bu şekilde bir gece buzdolabında bekletin. Daha sonra ocağa oturtun. Kısık ateşte, arada bir tencereyi sallayarak reçeli karıştırın ve üzerinde biriken köpükleri alıp, 1 saat pişirin. Limon suyunu ilave edin. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Soğuduktan sonra temiz ve kuru kavanozlara aktarın. Serin ve güneş almayan bir yerde saklayın.
(sofra) |