Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Mayıs 2014, 21:27   #1
Çevrimdışı
Burce
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Karidesli pırasa çorbası tarifi




  • 1 su bardağı dondurulmuş ya da taze karides
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 dal pırasa
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet kereviz sapı
  • ½ demet taze fesleğen yaprağı
  • 3 su bardağı süt
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Karidesli pırasa çorbası tarifi hazırlanışı:


  • Öncelikle sebzeleri doğrayıp hazır edin.
  • Bunun için pırasaların sarı dallarını atıp, tepesini kesin, yıkayın ve sonra da çok ince dilimleyin.
  • Tek bir sap kereviz sapını da yıkayıp yine çok çok ince doğrayın.
  • Soğanları yemeklik doğrayın.
  • Bunun için orta boy bir tencereye yağları koyun, erir erimez soğanlarla beraber doğranmış pırasa ve kereviz saplarını da ekleyin.
  • Bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurmaya başlayın.
  • Yaklaşık 5-6 dakika bu kavurma işlemini sürdürdükten sonra bu sebzelerin üzerine süt ve suyu birlikte ilave edin.
  • Tuz ve karabiberini serpiştirmeyi ihmal etmeyin ve çorbanın ağzı yarım kapalı bir şekilde pişmeye bırakın.
  • Çorba kaynamaya başlayınca dondurulmuş veya taze karidesleri tencerenin içine aktarın.
  • Bu arada incecik kıyılmış taze fesleğen veya kuru fesleğeni de ekleyip, tekrar tencerenin kapağını yarım kapatın.
  • Yaklaşık 10-12 dakika sonra tüm malzemeler iyice yumuşamış ve pişmiş olacaktır.





__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan