Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Mayıs 2014, 21:36   #1
Çevrimdışı
Burce
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Safranlı pırasa çorbası




Malzemeler:

2 yk sıvı yağ

2 büyük doğranmış soğan

1/2 kg pırasa (3 parmak kaşınlığında doğranmış)

1/2 kg kadar patates (soyulup küp küp doğranmış)

2 yk safran (tel tel olandan
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
toz olmayacak)


1 yk kimyon

2 lt tavuk suyu

4 yk beyaz şarap

4 yk krema

2 yk limon suyu

tuz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
karabiber


süslemek için yeşil bir sebze (frenk soğanı ya da maydanoz olabilir)

Tarifi:

Tencereye yağı koyup ısıtın. Soğanı yumuşayana kadar kavurun. Pırasa
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
patates
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
safran ve kimyonu koyup üzerine tavuk suyunu ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyin.


Kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Patatesler yumuşayınca çorba olmuştur. (Düdüklüde yaparsanız 5 dk'da olur
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
değilse patatesin büyüklüğüne göre 10 dk ve daha fazla sürebilir). Patateslerin çok da paramparça olmasını beklemeyin.


Çorbayı çubuk blenderla çırpıp üzerine şarap ve kremayı ekleyin. Sonra limon suyunu da ekleyip karıştırın. Süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

- Eğer çorba çok yoğun olmuşsa biraz daha tavuk suyu ekleyebilirsiniz. Eğer çok seyrekse biraz zeytinyağı ekleyebilirsiniz.


__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet