Ağır Ateşte Pişmiş Kıvırcık Lahana
Alzheimer hastalığına iyi gelen ve bağışıklık sistemini güçlendiren kıvırcık lahanayı daha önce tatmadıysanız, tamamen sağlıklı malzemelerin kullanıldığı bu tarifi denemelisiniz.
Toplam süre: 30 dakika, 2 kişilik
Malzemeler:
1/3 bardak sızma zeytinyağı
4 sarımsak, ince kıyılmış
1 ½ bardak tavuk suyu
1,5 kilo kıvırcık lahana, sapları ve sert gövde kısımları ayrılmış, yarakları doğranmış
Tuz ve taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı:
1. Derin bir çorba tenceresinde zeytinyağını ısıtın. Sarımsak ekleyin ve orta ateşte karıştırarak 30 saniye pişirin. Tavuk suyunu koyun ve lahanadan bir avuç alıp içine atın, attığınız kısmı küçülünce biraz daha koyarak tüm lahanayı bitirin. Tuz ve karabiber ekleyin, üzerini kapatıp lahana yumuşayıncaya kadar 5 dakika pişirin.
2. Kapağı açın, su buharlaşana kadar 3 dakika daha pişirin. Bir kaseye aktarıp servis edin.
Not: Ağır ateşte pişan lahana üzeri kapatılarak bir gece buzdolabında bekleyebilir. Isıtıp servis edebilirsiniz.
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. |