Alfataşı (Antalya Yöresi)
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1’er demet ebegümeci ve semizotu
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet domates
Yarım çay bardağı pirinç
Yeteri kadar su
Tuz, pulbiber
Alfataşı Yapılışı
EBEGÜMECİ ve semizotunu yıkayıp, ayıklayın. Kıydıktan sonra bir kenara alın. Kıyılmış soğan ve kırmızı biberi zeytinyağı ile birlikte tencereye koyun. 1-2 dakika kavurduktan sonra sebzeleri ekleyin ve 1 dakika
daha kavurmaya devam edin. Kabukları soyulup iri doğranmış domates, yıkanmış pirinç, tuz ve pulbiber ekleyin. 1 su bardağı su koyun ve kısık ateşte pişirin. Daha sonra sıcak olarak servis yapın. |