Domates Ve Fesleğen Soslu Taneli Sebze Çorbası
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1 adet dana paçası, 4 litre su
Yarım kg kuru fasulye
250 gram barbunya
250 gram taze fasulye
Yarımşar kg domates ve kabak
1 kg patates
Tuz
Karabiber
Pistou sos:
4 diş sarmısak
2 demet taze fesleğen
200 gram domates
100 gram rendelenmiş parmesan peyniri
1 çorba kaşığı zeytinyağı Taneli Sebze Çorbası, Domates ve Fesleğen Soslu Yapılışı
Kuru fasulyeyi ve barbunyayı bir gece önceden ıslatın. Dana paçasını iri parçalara ayırarak, yarım saat kaynatın. Kaynarken oluşan köpükleri alın. Sebzeleri soyun ve iri iri doğrayın. Kuru fasulye, barbunya ve sebzeleri tencereye ekleyip 1 saat kaynatın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Sebzeler pişince dana paçasını tencereden çıkartın. Sos için, sarmısak, taze fesleğen, parmesan, zeytinyağı ve domatesi blendırdan geçirin. Çorbanın içine sosu karıştırarak ekleyin. Sıcak olarak servis yaparken üzerine zeytinyağı gezdirin.
sofra |