Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Mayıs 2014, 09:17   #1
Çevrimdışı
Elysian
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Karpuz Macunu (Akdeniz Mutfağı)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

1 adet orta boy karpuz
Yarım kg sönmemiş kireç
Su,
3 adet limonun suyu
Bir buçuk kg tozşeker
1 adet çubuk vanilya

Karpuz Macunu Yapılışı

Karpuz kabuklarının yeşil kısımlarını düzgün bir şekilde soyun. 7x4 cm büyüklüğünde parçalara ayırın. Genişçe bir kaba koyun. Üzerine sönmemiş kireci ilave edin. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. Arada bir karıştırarak, 2 saat bekletin. Karpuz kabuğu parçalarını teker teker bol suyla yıkayın. Tekrar genişçe bir kaba aktarın. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. Kabuklar yumuşayana dek kaynatın. Soğuk sudan geçirdikten sonra bir kaba su ekleyin. Limon suyunu ilave edin. Yarım saat bu şekilde bekletin. Tekrar suyla yıkayın ve geniş bir tencereye aktarın. Tozşekeri ve vanilyayı ekleyin. Şurup kıvamını alana kadar kısık ateşte kaynatın. Soğuduktan sonra şurubu ile birlikte kavanozlara doldurun.

sofra

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan