Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Mayıs 2014, 21:22   #1
Çevrimdışı
Burce
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Vişne Reçelli Yaş Pasta




VİŞNE REÇELLİ YAŞ PASTA TARİFİ
Malzemeler
Pandispanya için:
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Reçelli pelte için:
  • 1 su bardağı taneli vişne reçeli
  • 1 su bardağı su
  • 1 tepeli yemek kaşığı buğday nişastası
Sade muhallebi için:
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı (60 gr.)
Nasıl Yapılır?
  • Öncelikle keki hazırlayın: Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpın. Un, kabartma tozu ve limon kabuğunu ekleyip karıştırın.
  • Yağlanıp unlanmış 26 cm. çapında kalıba döküp, 180 dereceye ayarlanmış soğuk fırına sürün. Üzeri pembeleşene kadar pişirin.
  • Keki kalıptan çıkarıp ayarlı pasta çemberinin içine koyun. Yarım su bardağı sütle keki ıslatın.
  • Muhallebiyi pişirin. Vanilya, şeker ve tereyağını en son ekleyip 1 dakika kadar çırpın.
  • Muhallebiyi kekin üzerine dökün.
  • Son olarak reçeli, suyu ve nişastayı tenceye alıp karıştırarak pişirin.
  • Vişneli pelteyi muhallebinin üzerine döküp soğuyana kadar bekleyin.
  • Soğuduktan sonra buzdolabının alt kısmına koyup en az 4 saat dinlendirin.
  • Afiyet Şifa Olsun.

__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan