Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Mayıs 2014, 20:03   #1
Çevrimdışı
Elysian
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fransız Mutfağı'ndan Limonlu Mereng Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
250 gram margarin (1 paket )
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı pudraşekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Muhallebi için:
1 su bardağı su
Yarım su bardağı limon suyu
Yarım su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 çorba kaşığı margarin

Üzeri için:
3 adet yumurtanın akı
4 çorba kaşığı pudraşekeri
Yarım çay kaşığı tuz

Limonlu Mereng Yapılışı

MARGARİN, yumurta, pudraşekeri, vanilya, kabartma tozunu yoğurun. Aldığı kadar un ilave edip, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru tart kalıbına bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 20 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Muhallebi için su, limon suyu, süt, yumurta sarısı ve limon kabuğunu karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, margarini ekleyin ve yeniden karıştırın. Soğuk hamurun üzerine muhallebiyi yayın. Ayrı bir yerde yumurta aklarını tuzla birlikte, kar haline gelene dek mikserle çırpın. Pudraşekeri ekleyip, çırpmaya devam edin. Soğuk muhallebinin üzerine şekil vererek yayın. Önceden ısıtılmış 130 derece fırında, 20 dakika, üzeri kızarana dek pişirin.

sofra

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet