Fransız Mutfağı'ndan Sabayon İle Gratine Edilmiş Frambuaz Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
4 adet yumurtanın sarısı
Yarım su bardağı pudraşekeri
1 çorba kaşığı likör
250 ml krema
Yarım kg frambuaz
Vanilyalı dondurma Sabayon ile Gratine Edilmiş Frambuaz (Fransız Mutfağı) Yapılışı
Yumurta sarıları, pudraşekeri ve likörü çırpın. Kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kremayı başka bir kabın içinde çırpın. Ocaktaki yumurtalı karışım pişince çırpılmış kremayı ilave edin. İyice karıştırıp ocaktan alın. Hazırlamış olduğunuz sabayon sosu servis tabağına alın. Frambuazları tabağın ortasına yerleştirin. Vanilyalı dondurma ile birlikte servis yapın.
sofra |