Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Mayıs 2014, 20:27   #1
Çevrimdışı
Elysian
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fransız Mutfağı'ndan Vanilya Soslu Levrek Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

2 adet levrek fileto
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
200 gram ıspanak
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet havuç
Yeteri kadar su
Tuz

Vanilya sosu için:
3-4 adet levrek kılçığı
2 adet defne yaprağı
2 su bardağı beyaz şarap
2 tutam safran
2 adet çubuk vanilya
10 su bardağı su
4 çorba kaşığı krema
4 çorba kaşığı tereyağı

Vanilya Soslu Levrek Yapılışı

Levrek filetoyu yapışmaz yüzeyli tavaya alıp, zeytinyağında önlü arkalı kızartın. Ayrı bir yerde ıspanağı su eklemeden soteleyin. Blenderden geçirip bir tutam tuz ve yarım çorba kaşığı tereyağı ile karıştırdıktan sonra kenara alın. Havucu yeteri kadar suda haşlayın. Blenderden geçirip, kalan yarım çorba kaşığı tereyağı ile karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Vanilya sos için, levrek kılçığı, defne yaprağı, beyaz şarap, safran ve vanilyayı suda 45 dakika kaynamaya bırakın. Rengi dönünce suyu süzün. İçine krema ve tereyağı ilave edip koyulaşana kadar kaynatın. Levreği servis tabağına alın. Ispanak ve havucu yerleştirin. Sosla birlikte servis yapın.

sofra

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet