Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Mayıs 2014, 23:56   #1
Çevrimdışı
Burce
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Domates Soslu Cin Biber Turşusu




  • 4 kg domates
  • 2 kg ufak acı biber
  • 5 yemek kaşığı sirke
  • 10 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı tuz
  • 4 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı zeytinyağı
Domatesleri rendeleyin yada robottan çekin. Acı biberlerin sap kısımlarını temizleyin. Tencereye zeytinyağı, domates ve tuz ekleyip 30 dakika kaynatın. Üzerine ince dilimlenmiş yada dövülmüş sarımsak, sirke ve toz şeker ekleyin, kaynatmaya devam edin. Üzerine acı biberleri ekleyip karıştırın. 10 dakika daha kaynatın. Ocağın altını kısık ateşe getirin. Temiz kavanozlarınızı hazırlayın.
Kavanozlar kullanılmış olsa bile kapaklar mutlaka yeni olmalıdır. Kullanılmış kapaklardan hava alabilir, bozulup, ekşiyebilir, sızmalar yapabilir..
Tezgaha temiz bir havlu yayın. Elinize bir bez alın, kavanozlardan bir tanesini bezle tutun. Sos kaynamaya devam ederken kepçe ile ağız kısmında 1-2 parmak boşluk vererek doldurun. Kavanozun ağız kısmını kağıt havlu ile silin, hiç bir şey kalmasın. Kapağı sıkıca kapatıp kavanozu ters çevirerek tezgahtaki havlunun üzerine koyun. Diğer kavanozları da aynı şekilde hazırlayın. Kavanozların etrafını ve üstünü havlunun kalan yeriyle örtün.
1 gece tezgahta soğumasını bekleyin. Kavanozları hiç ellemeyin. Ertesi gün kavanozları çevirip kontrol edin. Kapaklarda içe doğru hafif çökmeler olacak.
Olmayanlar varsa onları tüketin yada kaynatıp aynı yöntemle temiz kavanoz ve kapak kullanarak tekrar yapın. Buzdolabına kaldırın. İstediğiniz zaman açıp kullanın..
AFİYET OLSUN
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan