Şalgam Dolması
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1 kg şalgam
200 gram kıyma
1 çay bardağı bulgur
1 adet soğan,
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
Reyhan,
tuz,
karabiber Şalgam Dolması Yapılışı
Kıymayı derin bir kaba alın. Soğanı rendeleyip ilave edin. Bulgur, sıvıyağ, tuz ve karabiberi katın. Karıştırın. Şalgamları soyup, 5 mm kalınlığında dilimleyin. 10 dakika haşlayın. Hazırladığınız harca elinizle köfte şekli verin. Şalgam dilimlerinin arasına yerleştirin. Tencereye dizin. Üzerine tereyağında kavrulmuş salçayı gezdirin. Su ilave edin. Şalgamlar yumuşayana dek pişirin. Üzerine reyhan ilave edip servis yapın.
sofra |