İspanyol Mutfağı'ndan Pollo Al Jerez (Şaraplı Tavuk)
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
Yarım kg tavuk
1 su bardağı un
2’şer çay kaşığı karabiber ve kekik
Yarım su bardağı beyaz şarap
4 çorba kaşığı brendy
1 adet tavuk bulyon
1 su bardağı su
1-2 diş sarmısak
150 gram dolma zeytin
Kızartmak için: Sıvıyağ Şaraplı Tavuk (Pollo al jerez) Yapılışı
FİLETO tavuğu küp şeklinde doğrayın. Una bulayıp, kızgın yağda kızartın. Üzerine karabiber ve kekik serpin. Başka bir tavayı ocağa alarak, tavuğu kızarttığınız yağdan 3 çorba kaşığı aktarın. Tava ateşteyken şarap ve Brendy'i ekleyin. 2 dakika kaynatın. Suda tavuk bulyonu eritin. Sarmısağı ezerek tavuk bulyonlu suya karıştırın. Bu karışımı tavaya ilave edin. İyice karıştırıp tavukları ekleyin. 8 dakika kısık ateşte pişirin. Ocaktan alarak doğranmış zeytinle servis yapın.
sofra |