Lübnan Mutfağı'ndan Atayıf Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
Bir tutam kuru maya
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tozşeker
Bir tutam tuz
Tereyağı
Kaymak
Toz antepfıstığı
Süslemek için: Kiraz şekerlemesi Atayıf (Lübnan Mutffağıı) Yapılışı
Süt, maya, un, tozşeker ve tuzu bir kaba alıp karıştırın. Karışımdan servis kaşığıyla alıp, tereyağı ile yağlanmış yapışmaz yüzeyli bir tavaya dökün. Önlü arkalı pişirin. Karışım bitene kadar işleme devam edin. Hamuları kayık şeklinde sarın. İçine kaymak koyun ve toz antepfıstığına batırın. Kiraz şekerlemesi ile süsleyip servis yapın.
sofra |