Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Mayıs 2014, 11:12   #1
Çevrimdışı
Elysian
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Lübnan Mutfağı'ndan Nohut Mantısı Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

Bir buçuk su bardağı nohut
Yarım soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sebzeli çeşni
Yeteri kadar tuz
Bir buçuk su bardağı yoğurt
2 diş sarmısak
1 adet lavaş ekmeği

Servis için:
Dolmalık fıstık, kimyon

Nohut Mantısı Yapılışı

BİR gün önceden ıslattığınız nohudun suyunu süzün. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edip, haşlayın. Yeniden suyunu süzüp kıyılmış soğanla zeytinyağında kavurun. Üzerine sebzeli çeşni ve tuzu ekleyip karıştırın. Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın. Lavaşı kare kesip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek tutun. Servis tabağına alıp, üzerine nohudu ekleyin. Ayrı bir yerde yoğurt ve kıyılmış sarmısağı karıştırın, nohudun üzerine gezdirin. Dolmalık fıstık ve kimyon serpip, servis yapın.

Aşçının notu: Sebzeli çeşniyi marketlerde, çeşitli markalar altında bulabilirsiniz

sofra

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet