Konu: Alto Flüt
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Haziran 2014, 14:46   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Alto Flüt




Alto Flüt

Alto flüt, boyu normal flütten biraz daha uzun, borusu biraz daha geniş olan çalgı aletidir. Ses genişliği, mekanizması ve çalınışı normal flüt ile aynıdır. (Bkz. Flüt) Tek farkı aktarımlı bir çalgı olması, yani yazıldığı sesler çalındığında farklı seslerin duyulmasıdır. Yazılan ses tam dörtlü aralık kalından duyulur: örneğin Do notası çalındığında, dört aralık kalınındaki Sol sesi çıkar.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ses rengi normal flüte göre daha ılık, koyu, olgun ve yuvarlaktır. Orkestrada sürekli kullanılmaz, hatta bazı orkestralarda bulunmaz. Alto flüt, Maurice Ravel, İgor Stravinski ve daha modern besteciler tarafından çok ender kullanılmıştır.
boyu normal flütten daha uzun,borusu da daha geniştir.ses genişliği,mekanizması ve çalınışı normal flütün aynıdır..alto(sol) flüt aktarımlı bir çalgıdır.

Alm., Alto Flügelhorn
Fr., Sashorn Alto
İng., Alto Flügelhorn
İta., Genis Yapıldığı ses : Mi b

Uzunluğu : 53 cm. Alaşımlı, ağızlıktı soluklu bir çalgıdır.

Notası, ikinci çizgi Sol açkısı ile yazılır.

Diyapazona göre duyuluşu, bir büyük altılı aşağıdandır.
Özellikle eşlik görevi verilir.
Orkestra ve Armoni Muzikalarında, en az iki partisi bulunur; Kornolar yoksa, üç partisi bulunur.
Ses rengi kapalıdır.

Ses dizisi genişliği: Trompetin aynıdır.

a. Kalın bölüm b. Orta bölüm c. İnce bölüm

Çalgının yapılışı, dizge oluşumu, özelliği; diğer alaşımlı çalgılarda olduğu gibidir. Ağızlık dudaklara dayatılır. Trompet, Kornet ve Büğlüden yapımı büyük olduğundan, kucaklanır gibi tutulur. Sağ el pistonları yönetirken, sol el de çalgıyı tutar. Özellikle bir eşlik çalgısıdır. Ses rengi, Büğlü gibi değildir. Gerçekte, bu bölüm çalgıların; ses rengiyle en az iyi olanıdır. Bununla beraber, Armoni Muzikalarındaki, eşlik görevi; çok önemlidir. Dizeğin altındaki ek çizgili Do sesinden, kalın olanları yazılmamalıdır. Ancak, Bariton ve Bas Saksofon ile birlikte ve iyi bir çalıcı olması koşulu ile o kalın sesler verilebilir. İnce seslerde de, dizeğin üstündeki Sol sesinden yukarıdaki sesler yazılmamalıdır. En az iki parti yazılır Kornolar yoksa, üç parti yazmak gereği vardır. Çünkü, Si b Baritonla, si b Büğlüleri birbirine bağlamaları zorunludur. Gerçekte, Kornoların bulunmadığı zamanda, Korno partileri çoklukla, Mi b Altolara yazılmaktadır. Klarnetlerle, Saksofonlarla ve Si b Baritonlarla da işbirliği yaparlar. Bu çalgının çalışması için, Saxhorn çalgılar için yazılmış olan metodlar salık verilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet