Karidesli Ve Karides Soslu Kanepe Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
2 su bardağı haşlanmış karides
2 su bardağı karides sosu
Yarım mısır ekmeği
Yarım çavdar ekmeği
Yarım baton ekmek
10 adet kornişon turşu
2 adet kivi
1’er adet sarı ve kırmızı biber
6-7 dal dereotu
Karides sos için: Yarım su bardağı
ayıklanmış karides
1 su bardağı beşamel sos
1 kutu (200 ml) krema
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı ketçap
Tuz, toz kırmızıbiber, beyazbiber
Beşamel sos için:
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt Karidesli Ve Karides Soslu Kanepeler Yapılışı
ÖNCELİKLE beşamel sosu hazırlayın. Bunun için tereyağı ve unu bir tavaya alıp hafif pembeleşene kadar kavurun. Sütü ilave edin ve koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Hazırladığınız beşamel sosun içine kremayı katın ve dibinin tutmaması için kısık ateşte spatula ile kaynayana kadar karıştırın. Diğer taraftan ayrı bir tavaya aldığınız tereyağında karidesi 2-3 dakika çevirin. Daha sonra beşamel sosun içine katın ve ezerek tel süzgeçten geçirip, bir kaba alın. Ketçap, tuz, toz kırmızıbiber ve çekilmiş beyaz biber ekleyip, tüm malzemeyi karıştırın. Ekmekleri dilediğiniz şekilde dilimleyin. Üzerlerine karides sosundan sürün. Bir kısmının üzerine, kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş kivi dizin. Bir kısmının üzerine, kıyılmış kornişon turşu ve dereotu yerleştirin. Bir kısmının üzerine de dilimlenmiş renkli biberlerden koyun. Karidesle süsledikten sonra servis yapın.
Aşçının notu: Karides sosunu, haşlanmış veya fırında pişirdiğiniz balıkların yanında servis yapabilirsiniz
sofra |