Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Albümın için Doğal Reçeteler
AYRIK KÖKÜ: 1 bardak suya, 4-10 gr ince kıyılmış ayrık kökü konur, 10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir. İçimini kolaylaştırmak için bal veya limon ilave edilebilir.
TERMÎYE: 1 bardak suya, 4 gr termiye konur, 10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir.
ALTINBAŞAK: 1 bardak kaynar suya, 10 gr çiçekli bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardaki içilir.
ÖKSE OTU: 1 bardak kaynar su ya, 2-4 gr kuru yapraklı dallarından veya tohumu konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
Bitki-tohum toz haline getirilir, günde 1-1,5 gr içilir.
AT KUYRUĞU: 1 bardak kaynar suya, 2-10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
HUŞ AĞACI: 1 bardak kaynar suya, 8-10 gr ufalanmış yaprak, püskül, tomurcuk konur, soğuduktan sonra süzülür, günde 3-4 bardak içilir.
BAKLA KAPÇIĞI: 1 bardak suya, 6 gr kuru kapçık konur, 10 dk kaynatılır, günde 4-5 bardak içilir.
KİRAZ SAPI: 1 bardak kaynar suya, 4-6 gr kiraz sapı konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
Mevsiminde sabahları aç karna500 gr kiraz yenilir.
ARDIÇ TOHUMU: 1 bardak kaynar suya, 2-4 gr tohum konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
YAPIŞKAN OTU: 1 bardak kay nar suya, 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
FASULYE KAPÇIĞI: 1 bardak kaynar suya, 1 çay kaşığı fasulye kapçığı toz halinde konulur, 10 dk bekletilir, günde 2 bardak içilir. 1 bardak suya, 4 gr taze fasulye kapçığı konur, 20 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir. Taze fasulye sıkılır, suyundan 1 fincan sabah aç karna 1 bardak su ile içilir.
PATATES: Bolca patates yenilir.
MISIR PÜSKÜLÜ: 1 bardak kaynar suya, 6-20 gr püskül konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak veya daha fazlası içilebilir. (Kaynatmak sureti ile de kullanılabilir).
KÖK BOYA KÖKÜ: 1 bardak kaynar suya, 6 gr bitki kökü konur, 10 dk bekletilip içilir. Kökler toz haline getirilir, günde 2-5 gr içilir.
SUSAM: 20 gr susam 5 gr san sabırla karıştırılır, toz halinde gün de 5 gr içilir. |